Han får Ifs Säkerhetsnål 2014

augusti 21, 2014 at 11:16 f m Lämna en kommentar

Erik Ullenhag, Kevin Broberg, Maria Pia Cabero, Seher Ylmaz, Behrang Miri

Erik Ullenhag, Kevin Broberg, Maria Pia Cabero, Seher Ylmaz, Behrang Miri

Kevin Broberg, 23, initiativtagare till den antirasistiska gruppen Frillesås Friendship, fick i dag ta emot Ifs stipendium Säkerhetsnålen på 50 000 kronor för sitt arbete med att skapa ett samhälle med större tolerans.

Temat för årets stipendium Ifs Säkerhetsnål är öppenhet och tolerans. Kevin Broberg fick ta emot en check och blommor under en prisutdelning på Värmdö gymnasium vid Gullmarsplan i morse. Prisutdelare var integrationsminister Erik Ullenhag som passade på att personligen tacka Kevin Broberg för det viktiga arbete han gör.

Samtidigt hölls en paneldebatt på temat integration och främlingsfientlighet. Inbjudna debattörer var Maria Pia Cabero, föreläsare på Expo, Seher Ylmaz, ordförande Rättviseförmedlingen och Behrang Miri, musiker, programledare och aktiv i nätverket MMSR – Malmös Minoriteter för Solidaritet och Rättvisa.

Kevins och Frillesås Friendships arbete visar verkligen att alla kan göra skillnad bara man är tillräckligt engagerad. Frillesås Friendship startades 2012 då rasistiska flygblad spreds i Frillesås – en ort med 2 000 invånare i Kungsbacka kommun i samband med att ett hem för ensamkommande flyktingbarn skulle öppnas. Kevin Broberg mobiliserade lokalbefolkningen och fick de främlingsfientliga att sluta bedriva kampanjen på orten.

Sedan dess har man anordnat aktiviteter i kommunen med syfte att sprida deras budskap om ett öppet och tolerant samhälle. Nu har deras sätt att jobba spridits till över 50 orter i landet.

Ifs Säkerhetsnål delas ut till en ung person som brinner för att stötta och hjälpa andra unga i utsatta situationer.

Entry filed under: Ifs Säkerhetsnål, Sociala frågor. Tags: , , , , .

Översvämningar i södra Sverige – förebyggande tips Föräldrar största trafikfaran enligt rektorer

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Vi som bloggar

Mats Nordenskjöld
Samhällschef på If. Särskilt intresserad av klimatfrågor och återförsäkring.

Caroline Uliana
Ifs informationschef och stolt initiativtagare till ungdomsstipendiet Ifs Säkerhetsnål.

Daniel Claesson
Pressansvarig på If med en bakgrund inom politiken. Brinner för vardagstrygghet.

Senaste inläggen