Ny uthyrningsförsäkring för fler bostäder

februari 23, 2012 at 4:05 e m 1 kommentar

Alliansföreträdare och ansvarigt statsråd Stefan Attefall (KD) skriver idag på SvD Brännpunkt om bostadspolitiken och pekar ut åtgärdsområden. 

Bristen på bostäder är ett allvarligt samhällsproblem som måste lösas. En undersökning som If gjorde i höstas visade att 12 procent av 18 – 24-åringarna avstått från att söka eller tacka ja till arbete eller studieplats pga bostadsbrist på orten.

Vi har tagit fram en helt ny försäkring som kommer att göra det lättare att hyra ut bostäder. Försäkringen tecknas av den som hyr ut bostaden och ger skydd ifall hyresgästen inte betalar hyran eller om egendom förstörs i lägenheten.

Vår tanke är att detta kan få fler personer att hyra ut sin bostad och då även skapa den fungerande marknad som många efterlyser.

I en replik i SvD pekar studentföreträdare på att det byggs alldeles för lite och vill se fler insatser. I jämförelse med andra länder är det försvinnande få studentbostäder som byggs. Uppdat: En till replik från Stockholms studenter samt varsel om byggstrejk, vilket kan stoppa bostadsbyggen.

Läs mer om vår uthyrningsförsäkring i pressmeddelande. Mer om bostäder i DN Ekonomi.

Annonser

Entry filed under: Arbetsliv, Ekonomi, Hus och hem. Tags: , , , , , , .

Rikspolischefen hårt ansatt om vardagsbrotten – förändringar på gång Många fler blir sjuka och skadar sig utomlands

1 kommentar Add your own

  • 1. LunnaPåg  |  februari 25, 2012 kl. 12:03 f m

    Gång på gång klagas det på att det finns för få studentbostäder i Lund. Men ingen nämner att många studentbostäder byggts om till centralt belägna kontor. Istället för att ta universitetsmark i anspråk för att bygga nya studenthus borde man se över befintliga byggnader och låta de som kontoriserat återställa husen till studentbostäder och flytta kontoren till någon annan plats. Som exempel vill jag nämna skattehustet vid Södra vägen som en gång i tiden var ett studetbostadshus och den gamla sjuksköterskeskolan på Getingevägen. Återställ dessa hus till studentbostäder och vi får ett centralt attraktivt tillskott av studentbostäder. Sedan bör man se över om inte några befintliga studentbostadshus kan byggas till. Det har nämnts att Helsingkrona nation skulle kunna få några extra våningar. Detta borde även gälla Sydskånska och Kristianstads nationer. Sedan finns det säkerligen många andra möjligheter att återställa tidigare studentbostadshus och att förtäta befintliga studentbostäder. Administrativa byggnader ligger lika bra vid ändhållplatser för kollektivtrafiken som mitt i stan där det är i stort sett omöjligt att hitta en parkeringsplats. Låt byråkraterna flytta ut och studenterna flytta in, då blir Lund en levande stad!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Vi som bloggar

Mats Nordenskjöld
Samhällschef på If. Särskilt intresserad av klimatfrågor och återförsäkring.

Caroline Uliana
Ifs informationschef och stolt initiativtagare till ungdomsstipendiet Ifs Säkerhetsnål.

Daniel Claesson
Pressansvarig på If med en bakgrund inom politiken. Brinner för vardagstrygghet.

Senaste inläggen


%d bloggare gillar detta: