GW om vardagsbrotten ”Hjärnblödningen är nära..”

januari 25, 2012 at 8:58 f m 4 kommentarer

I gårdagens Veckans Brott i SVT tog Leif GW Persson upp problemet att Polisen inte tar vardagsbrottsligheten på allvar. De allra flesta anmälningarna skrivs av eller läggs ned utan åtgärd.

GW uttryckte det som att ”Hjärnblödningen är nära..” och han beskrev också hur försäkringssystemet blir inblandat. Programmet rekommenderas starkt, från ca 29 min.

Samma sak skrev Ifs utredningschef Göran Kellner om på debattplats i SvD före jul.

Som medborgare leder detta till otrygghet och besvikelse. Man vill tro på att Polisen gör sitt yttersta för att utreda brott. När det visar sig svart på vitt att de till följd av organisatoriska problem, byråkrati eller vad det nu handlar om, inte fullgör sina uppgifter, blir resultatet att förtroendet för hela rättssväsendet sjunker. Det är en farlig utveckling i vårt samhälle.

Sakta men säkert tycks nu opinionen vakna. Från Ifs sida kommer vi fortsätta lyfta frågan på olika sätt. Brottsligheten betalas alltid av den vanlige medborgaren, som brottsoffer och genom höjda försäkringspremier.

Se fler artiklar idag om vardagsbrott i Expressen och DN samt inslag i SVT Rapport.

Annonser

Entry filed under: Juridik, Politik. Tags: , , , , , .

Naturkatastrofer slog rekord – påverkas företagens försäkringar? Flygbolaget Spanair i konkurs – info till resenärer

4 kommentarer Add your own

 • 1. Nils Dacke  |  januari 25, 2012 kl. 3:30 e m

  Det tragikomiska är ju att Leif GW Persson äri högsta grad skyldig till denna utveckling då han suttit centralt på rps och åsett den negativa utvecklingen sedan 70 talet men inte gjort ett handtag för att vända utvecklingen.

  Felet är ju att vi har en poltiserad styrning och den som gör minst vinner mentalitet inom kåren. Det kommer att kosta blod och svett att ändra på detta då alla erfarna är inkörda på detta redan.

  Svara
  • 2. Lasse  |  januari 26, 2012 kl. 9:15 f m

   Och vad skulle Leif Gw göra? Han är varken polis eller polischef såvitt jag förstått?

   Svara
 • 3. Marcus  |  januari 25, 2012 kl. 7:50 e m

  Nej det är inte alls tragikomiskt.

  GW är en av de som påpekat detta under 35 års tid, han har gjort mer än de flesta. I verkligheten fungerar Svensk polis ungefär som TV-serien ”Wired” dör saker inte kan utföras fö ratt någon annan då missar sekundära vinster eller hopp om att göra det.

  Det tragikomiska är att du , nils dackel, som saknar insikt, försöker använda denna nyhet för att legitimera dina politiska åsikter.

  Svara
 • 4. Christina Nilsson  |  januari 27, 2012 kl. 2:32 e m

  Jo jag har drabbats av brottslingar, som bestal mig på 72000 kr. De hotade med MC gäng mm mot mig och min dotter, om jag inte betalade. Jag polisanmälde dem, pekade ut dem i Brottsregisteret med foto. Den ena satt i fängelse i skänninge, när polisen skulle förhöra honom. Detta lades ned, därför att båda skylde på varandra. Ja det är såå synd om brottslingarna i dag, men vi som blivit offer….vi får skylla oss själva. Hårdare straff, koll vid tullen, psyksjukvården skall utvecklas. Det går ju fullt av människor som är en fara för allmänheten, men det finns inga resurser till något. Jag kommer garanterat, aldrig lita på någon mer. Hela samhället håller på att braka ihop. Titta i Malmö, här i Jönköping, det går inte att klara ut brotten, psykvården mm. Läggg pengarna på sjukvården och vår säkerhet, sluta att plocka in invandrare. Vilket liv kommer de till här egentligen?? De som inte vill lära sig svenska och våra seder…ja de gör det de är vana vid. Stjäl, för moral saknar de flesta av dem. Jag är så jäkla trött på hela systemet. Jag har lärt mig, att man skall skilja på ditt och mitt. Det är fler som tänker så.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Vi som bloggar

Mats Nordenskjöld
Samhällschef på If. Särskilt intresserad av klimatfrågor och återförsäkring.

Caroline Uliana
Ifs informationschef och stolt initiativtagare till ungdomsstipendiet Ifs Säkerhetsnål.

Daniel Claesson
Pressansvarig på If med en bakgrund inom politiken. Brinner för vardagstrygghet.

Senaste inläggen


%d bloggare gillar detta: