Viktigt att veta när du ska hyra ut husbilen

juni 29, 2011 at 7:22 f m 2 kommentarer

Sverige är det land i Europa där som försäljningen av husbilar ökar mest. Eftersom husbilar är en dyr investering så väljer många att i perioder hyra ut den via annonssajter. Ifs Dan Falconer citeras idag i GP där han berättar att det finns en del viktiga saker att komma ihåg när man hyr ut sin husbil.

Det är viktigt att känna till att om husbilen är försäkrad som privatperson så gäller försäkringen inte vid yrkesmässig uthyrning – utan endast för familjen och privat ”uthyrning” inom den närmsta kretsen av vänner och bekanta. Om något skulle inträffa med bilen, en olycka eller att den blir stulen, så riskerar man att inte få ut någon ersättning.

Det är också viktigt att alltid noga ta reda på vem det är man hyr ut husbilen till. Eftersom man frivilligt lämnat ifrån sig nycklarna så räknas det inte som stöld om den som hyr skulle försvinna och inte återlämna bilen. Därför ska man alltid kräva att få se legitimation, telefonnummer, adress och andra uppgifter på den person som hyr bilen.

Om den som hyr planerar att åka utomlands är det viktigt att ha med bilens registreringspapper samt gärna ett intyg som visar att husbilen är hyrd. Uthyrningsverksamhet försäkras genom en särskild företagsförsäkring.

Trevlig resa! //Caroline Uliana

Annonser

Entry filed under: Ekonomi, Tips & råd, Trafik, Uncategorized. Tags: , , .

Flygstrejk kan drabba många turister Bara varannan kan livrädda

2 kommentarer Add your own

 • 1. Henrik Blomgren  |  juli 5, 2011 kl. 1:15 f m

  Läste om att hyra ut sin bil till någon mot ersättning och vad då försäkringen säger om det. Kom att tänka på vad som händer i USA just nu: bilpoolsutvecklingen. Där verkar försäkringsbolagen nu börja tänka om sina principer. Vore inte det värt även för er att fundera över? Skrev för övrigt om just utvecklingen i USA alldeles nyss på min egen blogg om ni vill veta mera om vad som pågår: http://ledaellerledas.se/?p=2880

  Sommarhälsningar
  Henrik Blomgren

  Svara
 • 2. Jens Fylkner  |  februari 6, 2012 kl. 12:57 e m

  Hej, just det här med försäkringsfrågan känns ju som en väldigt viktig fråga för husbilsägare när de ska hyra ut sin husbil. Detta och en del andra aspekter försöker jag ta med mig i uppbyggnaden av vårt företag Grand Tourismo (http://www.grandtourismo.se) och jag skulle gärna höra hur ni på If har löst det här för era försäkringstagare.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Vi som bloggar

Mats Nordenskjöld
Samhällschef på If. Särskilt intresserad av klimatfrågor och återförsäkring.

Caroline Uliana
Ifs informationschef och stolt initiativtagare till ungdomsstipendiet Ifs Säkerhetsnål.

Daniel Claesson
Pressansvarig på If med en bakgrund inom politiken. Brinner för vardagstrygghet.

Senaste inläggen


%d bloggare gillar detta: