Svensk Försäkring

maj 9, 2011 at 7:39 f m Lämna en kommentar

För ett par dagar sedan bytte försäkringsbolagens branschorganisation namn. Sveriges Försäkringsförbund blir Svensk Försäkring. Namnbytet ligger definitivt rätt i tiden. Man passar även på att förändra och modernisera organisationens grafiska profil.
Försäkringsbranschen är onekligen viktig för Sverige. Den svarar för 1,2% av BNP eller 270 miljarder kronor i premier, har 24 000 anställda och investerade 2950 miljarder kronor i den globala ekonomin. Men viktigare än statistik är förstås vardagstrygghet i människors liv som skapas genom skade- och livförsäkring. Det kan handla om hjälp till de 13000 personer som årligen drabbas av en bostadsbrand eller de 30000 som skadas i trafiken.
I samband med Svensk Försäkrings årsmöte hölls en konferens på temat ”Framtidens pensionssparande”. Två huvudtalare var Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson och Karel Van Hulle från EU-kommissionen. Kristersson gav en intressant översikt kring de svenska välfärdssystemens utveckling under 1900-talet och uppehöll sig särskilt vid tidigare och nuvarande pensionssystem. Han framhöll också vikten av breda politiska överenskommelser pga långsiktigheten i dessa system. En utredning kring pensionsrelaterade åldersgränser kommer inom kort att startas där pensionsgruppen, dvs alla partier som deltog i pensionsöverenskommelsen är uppdragsgivare. Van Hulle redogjorde för EU-kommissionens aktuella utredningar kring de europeiska pensionssystemen.
Ett viktigt genomgående tema under konferensen handlade om vikten av att kunna öka medborgarnas kunskap om sin framtida pension. Detta handlar både om folkbildning och att förbättra kvalitén på olika aktörers information. En nyckelaktör är webbplatsen minpension.se. Olle Settergren från Pensionsmyndigheten uttryckte detta på följande sätt. ”Vi måste kunna svara på frågan: Om jag fortsätter som nu, vad kan jag förvänta mig i pension då?”
Konferensen avslutades av Svensk Försäkrings omvalde ordförande Sten Duner från Länsförsäkringar

Annonser

Entry filed under: Politik.

Ifs kvartalsrapport: ”Färre vinterskador än förra året” Bra skadehantering viktigt för kunden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Vi som bloggar

Mats Nordenskjöld
Samhällschef på If. Särskilt intresserad av klimatfrågor och återförsäkring.

Caroline Uliana
Ifs informationschef och stolt initiativtagare till ungdomsstipendiet Ifs Säkerhetsnål.

Daniel Claesson
Pressansvarig på If med en bakgrund inom politiken. Brinner för vardagstrygghet.

Senaste inläggen


%d bloggare gillar detta: